6.7 C
София

Omdia: iPhone XR е най-продаваният смартфон за 2019 година

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Според статистиките, публикувани от аналитичната компания Omdia, смартфонът iPhone XR е лидер по продажби на глобалния пазар за 2019 година. През 2018 година първото място бе за iPhone 8.

Според отчета на Omdia, през 2019 година Apple е продала около 46,3 милиона iPhone XR и по този начин изпревари продажбите на iPhone 11. За 2019 година продажбите на миналогодишния модел са били 37,3 милиона и по този начин той е класиран на второ място по продажби в целия свят.

Веднага след Apple е компанията Samsung, смартфоните на която заемат третото, четвъртото и петото място. На тези позиции са моделите Galaxy A10, A50 и A20, глобалните продажби на които са съответно 30,3 милиона, 24,2 милиона и 19,2 милиона смартфона. Продажбите на топ-модела на корпорацията от Купертино – iPhone 11 Pro Max са 17,6 милиона в целия свят и по този начин той заема шестата позиция.

„Apple неизменно заема първата и втората позиция в световния рейтинг на продажбите. Компанията доминира на глобалния пазар пет години по ред. За разлика от конкуренцията, корпорацията от Купертино ограничава броя на моделите на своите смартфони и по този начин съсредоточва продажбите само върху няколко мобилни устройства“ – съобщи директорът на Omdia.

Omdia е сравнително млада аналитична компания, която бе образувана от сливането на изследователския отдел Informa Tech и изследователските активи на IHS Markit.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини