OmniVision анонсираха 64 МР оптичен сензор за смартфони

0
230

През месец февруари тази година компанията OmniVision представи 1/17-инчов фотосензор с резолюция 64 МР и размер на пиксела 0,8 микрона. Сега компанията анонсира новия оптичен сензор OV64A с по-голям размер на пикселите – 1 микрометър. Това е 1/1,3-инчов фотосензор с резолюция 64 МР.

Новият сензор OmniVision OV64A може да се използва в широкоъгълните и свръхширокоъгълните камери на смартфоните. Неговите по-големи пиксели са с 60% по-чувствителни в сравнение със сензорите с размер на пиксела 0,8 микрона. По този начин, новият фотосензор осигурява по-качествени снимки в условия на слаба осветеност. В сензора се използва цветен филтър на Байер с четири клетки.

При правенето на снимки и записа на 4К видеа се поддържа възможността за обедняване на четири съседни пиксела в един по-голям пиксел, който поглъща повече светлина. В този режим резолюцията пада на 16 МР. Производителят отбелязва, че сензорът може да се използва за заснемането на 8К видео при скорост 30 кадъра в секунда без обединяване на пикселите. При 4К резолюцията скоростта нараства до 120 кадъра в секунда плюс възможност за използването на електронна стабилизация на изображението. Освен това, поддържат се и режимите за запис на 1080p/240 и 720/480 видео.

Сензорът OV64A поддържа HDR с двойна и тройна експозиция. Устройството има интегрирани собствени изчислителни ресурси, които извършват тройната експозиция, 4-клетъчния HDR режим и тоналната компресия.

Масовото производство на сензора OmniVision OV64A започва в края на тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари