OnePlus представи смартфон, който сменя цвета на своя корпус при позвъняване

0
811

Компанията OnePlus представи смартфона OnePlus 8T Concept с твърде необичайна особеност. Задният панел на това устройство е направен по такъв начин че може да променя цвета си в зависимост от различните обстоятелства и събития – например при позвъняване или при получаване на уведомление.

Основните технически характеристики на този смартфон са почти същите, като тези на излезлия наскоро OnePlus 8T. Разликата е само в това, че той може да променя цвета на своя корпус. Смяната на цвета е постигната чрез използването на специално фолио, което съдържа оксиди на различни метали. Това фолио променя цвета си в зависимост от това, какво напрежение му е подадено.

Друга характерна особеност на смартфона OnePlus 8T Concept е използването на технологията mmWave за безконтактно взаимодействие с мобилното устройство. В камерата е вграден специален микровълнов радар, който може да фиксира движенията на ръцете и дава възможност например, чрез махване с ръка да се избира следващия трак в плеъра. Възможностите за използване на тази технология са ограничени от това, че смартфонът трябва да е положен с екрана надолу, понеже радарът е вграден в основната камера.

Разбира се, няма гаранция, че ще започне масовото производство на смартфона OnePlus 8T Concept. Но той много добре показва възможностите и технологиите на компанията OnePlus.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари