OnePlus разкриха подробности за батерията на новия си смартфон

0
36

В началото на януари от малката мобилна компания OnePlus официално обявиха сътрудничеството си с Cyanogen Inc., в рамките на което ще разработят смартфон носещ тяхното име и ползващ специализиран софтуер създаден от екипа на CyanogenMod. Днес те разкриха малко повече за въпросния телефон.

Новата информация е свързана преди всичко с батерията на OnePlus One. Екипът на едноименната компания признава, че този елемент се е оказал истинско предизвикателство за тях, тъй като намерението им било да създадат достатъчно мощна батерия, която да накара потребителите да забравят цялото това „намаляване на яркостта на екрана, затваряне на всички приложения или деактивиране на Bluetooth“.

От друга страна, им е била нужна батерия достатъчно тънка, за да не пречи на компактността, ергономичността и лекото тегло на цялостния телефон. Ето защо, в крайна сметка от компанията са се спрели на фиксирана батерия (която не може да се премахва) с капацитет от 3100 милиампер часа. OnePlus уточняват, че ако се бяха спрели на премахваща се батерия, трябваше да добавят защитен слой към дънната платка, както и допълнителни електронни вериги, което, на свой ред, щеше да наложи използването на по-малка батерия с поне 20% по-малък капацитет или създаването на по-тромав телефон.

Според компанията, батерията, на която са се спрели, ще позволи дори на най-активния потребител да използва всички функции и приложения на телефона цял ден. В допълнение към това, от OnePlus загатнаха, че смартфонът им ще използва „мистериозна технология“, която ще „подобри потребителското преживяване“. За какво точно, обаче, става въпрос, не е ясно.
 
 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари