Технологията за разпознаване на лицата, използвана в OnePlus 6, лесно може да бъде заблудена, въпреки използваните сложни алгоритми.

Да си припомним, че собственик на OnePlus 6 с никнейм @rikvdujin, показа как става това, публикувайки видео в своята Twitter страница.

Според клипа, използвано е разпечатано изображение на лицето на @rikvdujin, с помощта на което смартфонът се отключва. Телефонът OnePlus 6 бързо се отключва, въпреки доста некачественото и дори чернобяло изображение на лицето на потребителя. Смартфонът явно не може да различи дали това е снимка или самият потребител.

Специалистите на популярния портал phoneArena, които всъщност разпространиха този интересен факт, се обърнаха за обяснение към OnePlus. Отговорът е доста интересен:

Технологията Face Unlock бе създадена предимно за удобство на потребителите. Ние сме взели необходимите мерки за защита, но сме оставили скенера за пръстови отпечатъци и възможността за въвеждането на PIN код. Препоръчваме използването именно на тях. Това е и причината да не разрешим използването на Face Unlock при разплащане и при потвърждаването на банкови операции. Ние непрекъснато работим върху подобряването на всичките наши технологии, включително и Face Unlock„.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари