Когато това лято стартираха продажбите на смартфона OnePlus 5, китайската корпорация получи сериозна критика за това, че изкуствено повишава показателите на своя телефон в синтетичните тестове.

Изясни се, че във флагманския OnePlus 5, базиран на топ-процесора Snapdragon 835, разработчиците са направили така, че при стартирането на синтетичните тестове, всичките осем ядра работят с максимално възможната тактова честота 1,9 GHz. В реални условия това не е възможно, но този хитър ход качи високо в рейтингите новия смартфон. Това не се хареса на феновете и на критиката, и ръководството на OnePlus взе мерки.

Веднага след старта на продажбите на новия OnePlus 5T, експертите побързаха да го проверят със синтетичните тестове. Оказа се, че използваният в новия флагман 8-ядрен процесор Snapdragon 835 показва много високо, но не максималното ниво на производителност. Експертите споделиха, че този път подобни трикове няма и всичко е нормално.

Според бенчмарка AnTuTu 6, OnePlus 5T малко отстъпва по производителност на пет смартфона с ОС Android. На първо място в новия рейтинг се намира HTC U11, на второ – Samsung Galaxy Note 8, на трето – Nokia 8, на четвърто – OnePlus 5 и на пето – Xiaomi Mi 6. Новият безрамков телефон OnePlus 5T е на шесто място.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари