OnePlus 5T срещу iPhone X – сравнение скоростта на работа на най-добрите флагмани в света

3
183

Тази година бяха представени два смартфона от топ-ниво – OnePlus 5T и iPhone X, които са различни почти във всичко – от операционната система и процесора до дизайна, като смартфонът на Apple е двойно по-скъп.

Потребителят на YouTube канала EverythingApplePro пръв сравни скоростта на работа на OnePlus 5T и iPhone X в реални условия – тоест, това не са синтетични тестове, а демонстрирана реална производителност. За тази цел на двата смартфона са стартирани едни и същи приложения с една и съща последователност със засичане на времето. На първия етап, приложенията се стартират от постоянната памет, а на втория – от оперативната.

Да си припомним, че iPhone X използва 6-ядрения процесор Apple A11 Bionic и има 3 GB RAM, с което в GeekBench достига рекордните 4215 точки в едноядрения и 9643 точки в многоядрения тест. OnePlus 5T се базира на 8-ядрения Snapdragon 835 и има 8 GB RAM, а при синтетичните тестове показа едва 1960 и 6645 точки.

Видеото показва, че със стартираните от флаш-паметта приложения, OnePlus 5T се справя за 4 минути и 5 секунди, а iPhone X в това отношение е по-бърз – 3 минути и 23 секунди. На втория етап 8-те GB RAM оказват влияние и смартфонът на OnePlus стартира всичките приложения за 30 секунди, а флагманът на Apple за 1 минута и 5 секунди.

Тестващият напомни, че максималната конфигурация на iPhone X струва $1149, а максималната цена на OnePlus 5T е $549.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари