Когато OnePlus представи най-новия си телефон по-рано този месец, тя спомена, че устройството ще бъде „устойчиво на напръскване“ – т.е. способно е да издържи леко пръскане – но не спомена, че то носи официален IP рейтинг.
Липсата на IP67 или 68 сертифициране винаги е била предупреждение при разглеждането на телефоните OnePlus, които в противен случай могат да се справят с най-добрите от най-добрите на пазара. Apple, Samsung, LG и Google са оборудвали своите флагмани, за да бъдат устойчиви на прах и вода, което е огромно предимство, когато се имат предвид все по-нарастващите цени, свързани с тях, но OnePlus все още не е направила тази важна стъпка.

Оказва се обаче, че OnePlus 6 всъщност е по-устойчив на вода, отколкото бихте могли да си представите, когато чуете официалното съобщение. Неотдавнашно разглобяване на най-новия флагман, изпълнено от технологичните специалисти в iFixit, разкрива, че OnePlus 6 всъщност е по-подготвен да се гмурне, отколкото компанията би искала да повярвате.

Въпреки че OnePlus не изброява официалния IP рейтинг за телефона, инженерите ѝ очевидно са положили някаква работа по защитаването на вътрешните му елементи срещу водната стихия. Разглобяването от iFixit разкрива гумено уплътнение, интегрирано в слота за SIM карта, което е лесен начин да се предотврати навлизането на вода. По-нататък обаче става ясно, че OnePlus е внедрила повече предпазни мерки срещу вода и прах. Те идват под формата на черни силиконови уплътнения, заобикалящи всички кабелни гнезда – както и на OnePlus 5 и 5T, които също не са официално класифицирани като IP-съвместими.

В крайна сметка, OnePlus 6 може да понесе малко вода, без да пострада. Вероятно бихте могли да го вземете в басейна за половин час и ще бъде добре след това, но ще ви посъветваме да не направите това. OnePlus вероятно ще се съгласи и ще ви каже да не го правите, освен ако не искате да купувате друг телефон. Но все пак е добре да знаете, че OnePlus 6 всъщност е по-подготвен за близки срещи с вода, отколкото гласи официалната информация. Това вероятно е само предпазна мярка за OnePlus, която не пусна телефона през всички изпитания, за да осигури официален IP рейтинг.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари