OnePlus 8 може да дойде с 5G поддръжка

0
234

2020 може да бъде годината, в която 5G пристига и в смартфоните на OnePlus – нов доклад предполага, че OnePlus 8 ще стартира с 5G свързаност на борда и първоначално ще се прегледа в магазините на мобилния оператор Verizon в САЩ.

Android Police има информация от „запознат източник“, която включва изтекла пътна карта на OnePlus. 5G модемът, с който ще дойде този апарат е изцяло съвместим със свръхбързата mmWave мрежа на Verizon.

Това не само ще бъде първият телефон на OnePlus с поддръжка на петото поколение мобилни мрежи, но и един от най-достъпните модели на годината с такъв модул; според информацията поддръжката на 5G ще идва в стандартния OnePlus 8, а не в Pro версията, както свикнахме да виждаме с 5G флагманите на други топ производители.

Определено има смисъл OnePlus да добави 5G поддръжка през 2020 г., тъй като мнозина производители на телефони започнаха да въвеждат технологията в устройствата си още през изминалата година, а Apple също направи крачка по въвеждането ѝ в своите модели, като се очаква именно през 2020 да видим и първият 5G iPhone. Освен това, компанията и тук ще може да демонстрира своята адекватна намеса с понижаване на цените при дадена популярна технология (към момента устройствата с 5G се броят на пръсти и не са никак евтини), но и да предложи познатите сред феновете ѝ високо качество и атрактивност на добра цена.

Плановете на OnePlus за 2020 г.

Очакваме натоварена година за OnePlus: компанията ще проведе събитие в идния понеделник, на което ще представи нова технология за дисплеи, която може да включва екран със 120 Hz честота на опресняване. Този екран може да дебютира в телефоните от серията OnePlus 8, които трябва да се появят през месец април, ако съдим по хронологията от предходните години. Очакваме и тези устройства на марката да са снабдени с големи екрани и спецификации от най-високо ниво.

Наред със стандартните OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro изглежда, че ще има и по-евтина и приятелски настроена към бюджета версия OnePlus 8 Lite, но към момента не е ясно какви точно ще са разликите в параметрите.

OnePlus също бе виден презентатор на CES 2020, където демонстрира „изчезващ“ модул на камерата, за който уви не е ясно дали ще стане част от устройствата на компанията в близко бъдеще. Припомняме, че брандът бе разпространил рендери и банери за представянето на загадъчния OnePlus Concept One, за който в началото мнозина се колебаеха дали изобщо става въпрос за смартфон. С нетърпение очакваме какво ни е приготвил китайския производител и ще държим в течение с всичко ново, което чуем за следващите флагмани на компанията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за