OnePlus Z може би е OnePlus 8 Lite и ще бъде представен през есента

0
203

Очаква се OnePlus да представи нов смартфон/и на 14 април, и докато датата е планирана от седмици, всички очаквахме да бъдат пуснати три нови модела – основен OnePlus 8, Lite и Pro версия, но изглежда нещата може да не се случат така.

Според множество надеждни течове, компанията отменя планираното представяне и OnePlus 8  няма да дебютира на 14 април. Вместо това, устройството ще се появи на пазара по-късно през годината и под друго име.

Първо, Макс Вайнбах, изпълнителен директор на OnePlus, обяви, че OnePlus 8 Lite всъщност ще представлява мистериозното устройство OnePlus Z, което беше загатнато на CES 2020, като ще бъде духовен наследник на OnePlus X от 2015 г., който беше бюджетната алтернатива на флагмана OnePlus 2. Този телефон вероятно ще бъде за феновете, на които им е омръзнало смартфоните да стават непрекъснато по-големи и по-скъпи, с всяко ново поколение.

Oppo, брандът собственост на компанията майка OnePlus, пое по подобен път при разширяването на своята серия Oppo Reno с Oppo Reno Z, а както вероятно вече сте дочули от слуховете, които следим вече почти една година, Apple също се готви за подобно устройство – iPhone 9, който ще бъде наследник на бестселъра iPhone SE за хората, които не искат твърде голям смартфон с размерите на таблет и не са готови да платят цени от порядъка на цената на iPhone 11.

Що се отнася до по-късното представяне, Ишан Агарвал публикува в Twitter, че OnePlus Z може да дойде по-късно през есента на 2020 г. и че може да предвещава началото на изцяло нова гама OnePlus.

Това вероятно ще бъде серия, различаваща се от авангардната гама OnePlus 8T, която също очакваме по-късно тази година, и ще бъде насочена към различна пазарна таргет група.

Повечето производители на смартфони имат по няколко линии, като например Samsung със своите модели Galaxy S, Note, A, M и J, предлагани в различни вариации за различна целева група от пазара и различни региони, така че не би било изненадващо, ако OnePlus са решили да предприемат подобни действия.

Изглежда компанията се готви да представи бюджетна линия, която да бъде рекламирана като отделен подбранд, както Xiaomi отдели брандът Redmi, който впечатлява с достъпните си апарати с високо съотношение между цена и качество.

Вероятно предстои да чуем още доста слухове и информация, преди да дойде моментът на представяне по-късно тази година, но все пак вече имаме яснота да не очакваме нищо на 14 април. Предстои също да разберем дали опитът на компанията да навлезе в бюджетния сегмент, при който конкуренцията е не по-малко ожесточена от този на флагманите, ще бъде успешен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари