OnePlus Z ще дойде със Snapdragon 765G

0
274

Очаква се предстоящият смартфон от среден клас OnePlus Z, известен по-рано като OnePlus 8 Lite, да бъде представен някъде в средата на месец юли. Вчера обаче се появи интересен теч, който предполага с кой модел чипсет ще работи въпросното устройство, който разкрива и каква се очаква да бъде неговата производителност.

Според известния източник на течове Max J в социалната мрежа Twitter, който публикува откритието си през официалния си профил, OnePlus Z ще се предлага с чипсет Qualcomm Snapdragon 765G под капака, което опровергава първоначалните спекулации, че OnePlus ще заложи на Mediatek при този по-бюджетен и достъпен модел. Информацията означава, че макар и позициониран в този ценови и пазарен клас, OnePlus Z ще предложи респектираща производителност, както и ще има готовност за 5G свързаност от пето поколение.

Все пак трябва да се отнесем към тези слухове с известна доза съмнение и да не ги приемаме като изцяло чиста монета, защото все още не знаем какво планира OnePlus, докато моделът не бъде официално разкрит – последните слухове за процесор Mediatek също идваха от популярен източник с добро реноме.

Същият Snapdragon 765G, за който се спекулира, ще се появи и в телефона LG Velvet, който очакваме да бъде представен малко по-късно този месец, а същото можем да кажем и за Google Pixel 5. Изглежда далеч не всеки производител тази година ще се стреми да сложи флагмански процесор в моделите си.

Защо?

Избягването на флагманските модели процесори (тазгодишният Snapdragon 865) най-вероятно е породено от факта, че тук става въпрос не точно за флагмани, а за горен среден клас и начален висок клас смартфони. През изминалите години много марки, в това число и обичаните китайски производители, винаги се стремяха да сложат топ модел процесор на нивото на използвания във флагмани като сериите Samsung Galaxy и Samsung Galaxy Note, но това идваше за сметка на много други компромиси в изработката на устройствата – посредствени дисплеи, по-евтина и бавна памет, спестени разходи по инженерна дейност, които в последствие причиняват проблеми като прегряване, изгаряне на дисплея, компромисна батерия и дори понякога пластмасови панели. Именно това често оставяше горчив вкус сред потребителите, които искаха да притежават устройство с най-висок модел процесор на ниска цена. В крайна сметка изглежда сега и производителите, и потребителите се убеждават, че златната среда и добрият баланс са нещото, което е полезно за всички.

Какво знаем за OnePlus Z до момента?

Говори се, че коронавирусната епидемия е основната причина тази година при представянето на флагманската серия OnePlus 8 да няма Lite модел, който изглежда тогава е бил планиран за малко по-късен етап.

Освен че научихме, че телефонът се нарича OnePlus Z, а не OnePlus 8 Lite, също чухме, че устройството ще има задна камера с три обектива, така че може да не се различава особено от OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro що се отнася до фотографските му възможности.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари