Onyx анонсира смартфон с дисплей E Ink

0
39

Свикнали сме с дисплей E Ink обикновено да бъде оборудван електронен четец от типа на Amazon Kindle или PocketBook. Благодарение на технологията „електронно мастило“ тези дисплеи консумират много малко енергия и не изискват свръхярка подсветка за използване в слънчево време на открито.

Китайската компания Onyx, вдъхновена от това предимство на електронните книги, е решила да създаде новия смартфон Onyx E43 с E Ink дисплей, работещ под управлението на операционна система Android (за съжаление, версия 2.3).

Новото устройство ще се предлага в два цвята – черен и бял. То притежава 4,3-инчов сензорен екран с резолюция 800 х 480 пиксела и процесор Cortex-A5 с тактова честота 1 GHz. Обемът на оперативната памет е 512 MB. Точно толкова е и вградената флаш-памет, но се поддържат карти Micro SDHC до 32 GB.

Що се отнася до безжичните комуникационни модули, смартфонът е оборудван с Wi-Fi и Bluetooth 2.1, поддържат се мрежи GSM и Edge. Батерията е с капацитет 1800 мАч. Като се има предвид ниското енергопотребление на екрана, очаква се, че апаратът ще може да работи дълго с едно зареждане. Теглото на Onyx E43 е само 120 грама.

Разбира се, трудно е да се определи този модел като последна дума на техниката. Любителите на бързите процесори, дисплеите с висока резолюция и широката функционалност ще останат равнодушни. Въпреки това, Onyx E43 може да бъде добро решение за тези, които просто искат по-дълго време за автономна работа на устройството си, възможност за използване на открито и наличието на няколко полезни приложения, като например вграден речник, бележник и календар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари