Onyx Midia InkPhone – полски смартфон с екран E-Ink

0
250
Полската компания Onyx покаа на провеждащото се в момента изложение CeBIT прототип на смартфон с екран E-Ink с диагонал 4,3 инча. Имайки предвид факта, че екранът обикновено е основният консуматор на енергия в един смартфон, ниската консумация на енергия на електрофоретичния дисплей осигурява солидно време за автономна работа на устройството. Според производителя, Onyx Midia InkPhone може да работи без презареждане в продължение на две седмици. Капацитетът на батерията на смартфона е 1800 mAh.


Компанията Onyx е местен доставчик на устройства за четене на електронни книги. В Полша, тези устройства са много популярни и отстъпват по популярност само на Amazon Kindle.


В конфигурацията на смартфона влизат процесор Rockchip от начално ниво, работещ на тактова честота 1 GHz, 512 MB оперативна и 4 GB вградена флаш памет за съхранение на данни, както и слот за карти с памет във формат microSD. Известно е, че смартфонът не разполага с камера.


Строго погледнато, Onyx Midia InkPhone представлява четец на електронни книги с функция за провеждане на разговори. Смартфонът дори няма достъп до Google Play или друг магазин за приложения, затова пък в него е усъвършенствана функцията за четене на текстове.


Официалният анонс на новия продукт се очаква още в края на текущия месец, а през април устройството ще може да бъде закупено в Полша и Германия на цена около 140 евро. Купувачите от други страни ще имат възможност да закупят Onyx Midia InkPhone чрез онлайн магазина Amazon.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари