Opera beta за Android

1
13

От Opera наскоро ни изненадаха с новината, че ще заменят собственото си ядро Presto с много по-популярният WebKit, който служи за основа на Apple-ския Safari и Google-ския Chrome браузъри, например. Сега можете да пробвате новата WebKit-базирана beta версия на Opera за Android.

Новата версия не носи само ново ядро, но и напълно обновен потребителски интерфейс. Speed Dial страницата е изцяло променена, като са добавени нови икони и папки. Към нея е добавена и страницата Discovery, която може да Ви помогне за по-лесното откриване на информация в интернет, като можете да избирате какъв вид резултати да бъдат показвани. Новата Opera идва и с Turbo, което позволява информацията да преминава през сървъри на Opera, където да бъде компресирана и изпращана, с което се намалява интернет трафика.

Браузъра се справя страхотно в тестовете, като получава 450 точки на HTML5test.com, което е по-висок резултат от този, на Chrome (417). Определено новата Opera заслужава внимание, особено ако не сте прекалено привързани към възможностите за синхронизиране на Chrome. Можете да я изтеглите от Google Play тук или чрез QR кода.

QRCode

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
danchobg Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
danchobg
danchobg

Турбото нямаше смисъл да го пишете, то много ясно че има.