Oppo показа вградена в екрана невидима предна камера

3
668

Тази година производителите на смартфони използват доста необичайни решения, за да избегнат използването на прорези в дисплея. Вече видяхме изскачащи камери и камери трансформъри. Но по всичко личи, че Oppo ще бъде първата компанията, поставила предната камера под екрана.

Вицепрезидентът на Oppo Брайън Шен публикува кратък клип в китайската социална мрежа Weibo, в който се демонстрира работещ прототип на смартфон с вградена под екрана камера за автопортрети. На прототипа е стартирано приложение за работа с камерата, а за по-голяма нагледност Шен поставя пръст над мястото, където се намира оптичния сензор.

За разлика от изскачащата камера, показаното от Oppo решение няма каквито и да било движещи се компоненти, които биха могли да се трият и износват. Няма ги и неестетичните и некрасиви прорези, които развалят дизайна на мобилното устройство. Брайън Шен коментира, че това е нова технология, която е на съвсем ранен етап от развитието си. Засега качеството на снимките не е толкова добро, както е при другите решения, но активно се работи върху неговото подобряване. Ето защо, серийното производство на смартфони с новата камера, ще започне по-късно.

Уеб порталът Engadget предполага, че Vivo, която е основният съперник на Oppo в Китай, също работи върху подобна технология, за което през месец март намекна нейният продуктов мениджър.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Опо, Виво, Мейцу, Гънци и всякакви други боклуци.

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

Мейцу, Гънци, ама са първи с тая технология. Чакай си 3-4 години и ябълката да внедри такава технология, да им го смучеш, колко са иновативни.

Чак пък
Чак пък

Само дето Oppo и Vivo са дъщерни на BBK Electronics и „Vivo, която е основният съперник на Oppo в Китай“ малко не се връзва.