fbpx
0.4 C
София

Oppo потвърди предстоящото пускане на сгъваеми смартфони и таблети

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Слуховете за Oppo, който подготвя първия си таблет, се разпространяват от няколко месеца. Когато компанията представи операционната система ColorOS 12, базирана на Android 12, стана ясно, че новият софтуер е съвместим с различните видове устройства, включително и с таблети и сгъваеми смартфони. И накрая, разработването на съответната електроника беше потвърдено от един от топ-мениджърите на производителя.

На среща с партньори, вицепрезидентът на Oppo и президент на Oppo в Китай Лиу Бо разкри плановете на компанията за пускане на продукти от следващо поколение, IoT-устройства и подробности за новата стратегия за развитие на електронната търговия.

Говорителят на Oppo потвърди пускането на първия таблет през първата половина на 2022 г. Лиу разкри също, че Oppo ще дебютира с „многоформени смартфони“. С други думи, компанията ще започне да произвежда сгъваеми модели и други уникални устройства. Той обаче не посочва времето за пускане на новите продукти.

Миналата година компанията представи концептуален модел на сгъваемия смартфон Oppo X 2021. Освен това, тя подготвя тройно сгъваем смартфон, разработен в партньорство с японското дизайнерско студио Nendo. Сега вече можем да се надяваме на търговски версии на тези продукти.

Днес, според Лиу, Oppo е третият по големина производител на Hi-End смартфони (струващи над $ 600) на китайския пазар и втори по големина в китайския офлайн-сегмент. Освен това, след сливането на Oppo с OnePlus, компанията активно развива присъствието си в онлайн сегмента – на сайтове, като JD, Suning, GOME, Pinduoduo и други, както и в собствения си Hauntai Mall.

И накрая, Oppo ще продължи да пуска нови IoT-продукти като безжични слушалки, фитнес тракери, смарт-часовници, умни телевизори и друга електроника.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини