Oppo представи прототип на екран „водопад“, правещ 90 градуса наклон

3
2095

Виждали сме концепцията за извит екран в обширното портфолио на Samsung. Всеки пореден флагман на компанията (с изключение на Galaxy S10e) е с леко извит в краищата преден панел. Идеята е изпробвана и от компании като OnePlus и вече и от Oppo… по един различен начин.

Тази седмица директорът на Oppo Брайън Чен представи прототип на свой вид извит екран. Той се казва панел стил „водопад“ и се извива почти вертикално по страните на смартфона. Според Oppo ъгълът на извивка достига 88 градуса и спомага за постигането на почти 100 процента съотношение преден екран/дисплей. От друга страна прототипът е трябвало да се лиши от някои очевидно задължителни функционалности. Той няма предна камера, каквато и да е слушалка или физически бутони. Възможно е те да са локализирани на друго място или въобще да функционират по коренно различен начин. Чен разкри екрана „водопад“ в китайската социална мрежа Weibo, но не даде име на телефона и не показа неговия гръб. Има спекулации, че това ще е следващото поколение Oppo Find X съгласно някои рекламни материали.

Разработката на новия вид екран повдига много въпроси около, но за щастие можем да отговорим на някои от тях. От известно време Oppo експериментира с интеграцията на предна камера под дисплея, която страхотно би съвпаднала с новия вид екран. Това може да означава и сертифициране за издръжливост срещу вода и прах, нещо невъзможно за смартфоните с камери, задвижвани с мотори. Съмненията главно се въртят около поставянето на бутони за включване и регулиране на звука. Може би компанията ще измести бутона за включване на върха или дъното на корпуса. Ако е сензор, той би се активирал, попадайки в джобове на панталони и чанти. Виждали сме интересно решение на интерактивни ръбове при някои Nubia смартфони.

Не е ясно кога новите телефони на Oppo ще дебютират с този вид екран. Vivo и OnePlus, част от същото корпоративно семейство на Oppo, също експериментират с екрана „водопад“.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

тоя тип дисплей е много смотан

pedro
pedro

but why?

Срам за България
Срам за България

Яко е, но как се държи? Самсунг нарочно не са го нагънали баш толкова, че да може поне малко да имат шанс потребителите да си хванат телефона, а не да правят чудеса с длани. Варианта между другото може да е, ако раздават онези халки за гърба на телефона