Oppo представи първата в света предна камера, вградена под дисплея

5
1036

Последно време се разрази истинска надпревара за дисплеи на смартфоните, които заемат колкото се може повече площ от предния панел на устройството. Това е и причината да се правят най-различни компромиси с поставянето на предната камера и другите модули. Но истинският технологичен дзен ще бъде поставянето на камерата за автопортрети директно под екрана, както това стана със скенерите за пръстови отпечатъци.

Oppo постепенно си извоюва името на компания, която една от първите използва най-новите технологии в своите смартфони. Това бе доказано за пореден път по време на събитието MWC Shanghai, на което компанията представи своя технология за поставяне и използване на камера под екрана на дисплея. Първата информация за тази камера се появи в уеб пространството в началото на месец юни.

Oppo съобщи, че в екрана се използва нов тип прозрачен материал, който взаимодейства с променената структура на пикелите и осигурява добра прозрачност, даваща възможност да се правят снимки. Интересното в този случай е, че е възможно използването на по-мащабна оптика с с голяма светлосила. И още, областта на екрана, покриваща камерата, поддържа сензорно управление – тоест, качеството на дисплея не е намалено в сравнение с конвенционалните решения.

Производителят знае, че това решение леко намалява качеството на снимките. Oppo допълни, че усъвършенства материала, намиращ се над камерата и че разработва специализирани алгоритми, които решават този проблем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари