Oppo представи технологията MeshTalk за децентрализирани смартфон разговори

5
985

По време на събитието MWC Shanghai, освен предна камера, поставена под дисплея на смартфона, компанията OPPO представи и твърде необичайната технология MeshTalk.

MeshTalk е протокол, който дава възможност на потребителите на смартфони да изпращат съобщения, да звънят и разговарят без наличието на мобилна мрежа, Wi-Fi или Bluetooth безжична връзка. Стабилна връзка се осигурява на разстояние до 3 километра на открито. Тази дистанция може да бъде увеличена, ако се използва друг подобен смартфон, поддържащ MeshTalk, който се използва като ретранслатор (технологията дава тази възможност).

Компанията подчертава, че новият метод е много ефективен и безопасен, понеже криптираните данни се обменят само между две устройства.

Протоколът MeshTalk е цялостна децентрализирана система, която дава възможност за обмен на текстове, данни, за позвънявания и разговори. Новата технология дава възможност за обединяване на множество MeshTalk устройства в локални мрежи и създаването на групови чатове и обмен на файлове в рамките на новообразуваните локални мрежи.

За работата на технологията MeshTalk компанията OPPO използва специален чип за осигуряването на децентрализиран обмен на данни, който осигурява стабилна връзка на големи разстояния и не консумира много електрическа енергия. MeshTalk е изключително иновационно решение за пълноценен обмен на цифрови данни без базови станции, сървъри и други подобни устройства, осигуряващо на потребителите изключително високо ниво на конфиденциалност, понеже няма мобилен оператор, през който да преминава информацията.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
няма значение
няма значение

Ето това е иновация . Поздравления на китайците за новата технология и дано я видим скоро и при други производители

Мартин Добрев
Мартин Добрев

Технологията е с звездичка*

*До 3 километра на открито или до 5 метра в сграда.

Есмералд Великолепний
Есмералд Великолепний

Аз имам два въпроса, на каква честота се случва предаването на данни. И това дали е безопасно, иначе за излети, лов, риболов се е „утрепало“, както се казва. В Белоградчишко, Виваком на места са трагедия, направо ги няма, ама въобще. Ние сме ловджии, и си имаме Уоки-Токи -та, за да имаме връзка между нас. Наскоро бяхме в едно село Рабиша, там в самото населено място на места нямаше никакъв обхват, тотал щета.

Memo
Memo

Интересна технология,може да ви е полезна.Ама се чудя защо изобщо си абонат на Виваком–фирма със собственик които е бил ДС през комунизма и др……финансирана от ВТБ-Банк Русия-КГБ––там всичко се подлушва и манипулира–ако не знаеш.Така че не си позволявай бракониерство с телефона на тоя оператор.

Илия
Илия

Това се очакваше да стане, защото телефонът става радиостанция и не зависи от покритието на доставчиците. Но натискът им досега беше решаващ. А и уоки-токи- та са твърде евтини. Да са живи и здрави братята китайци!