fbpx
-0.8 C
София

Oppo представи технологията MeshTalk за децентрализирани смартфон разговори

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

По време на събитието MWC Shanghai, освен предна камера, поставена под дисплея на смартфона, компанията OPPO представи и твърде необичайната технология MeshTalk.

MeshTalk е протокол, който дава възможност на потребителите на смартфони да изпращат съобщения, да звънят и разговарят без наличието на мобилна мрежа, Wi-Fi или Bluetooth безжична връзка. Стабилна връзка се осигурява на разстояние до 3 километра на открито. Тази дистанция може да бъде увеличена, ако се използва друг подобен смартфон, поддържащ MeshTalk, който се използва като ретранслатор (технологията дава тази възможност).

Компанията подчертава, че новият метод е много ефективен и безопасен, понеже криптираните данни се обменят само между две устройства.

Протоколът MeshTalk е цялостна децентрализирана система, която дава възможност за обмен на текстове, данни, за позвънявания и разговори. Новата технология дава възможност за обединяване на множество MeshTalk устройства в локални мрежи и създаването на групови чатове и обмен на файлове в рамките на новообразуваните локални мрежи.

За работата на технологията MeshTalk компанията OPPO използва специален чип за осигуряването на децентрализиран обмен на данни, който осигурява стабилна връзка на големи разстояния и не консумира много електрическа енергия. MeshTalk е изключително иновационно решение за пълноценен обмен на цифрови данни без базови станции, сървъри и други подобни устройства, осигуряващо на потребителите изключително високо ниво на конфиденциалност, понеже няма мобилен оператор, през който да преминава информацията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини