OPPO представи ColorOS 11 на базата на Android 11

0
554

OPPO представи на своята глобална онлайн презентация своя фирмен потребителски интерфейс ColorOS 11, базиран на ОС Android 11. Бързата подготовка на тази фирмена среда се дължи на съвместната работа на OPPO и Google.

ColorOS 11 дава възможност за настройка на работния екран, да се изберат тапети, да се променят шрифтовете, иконките и мелодиите, както и да се използва тъмен режим с три цветови варианта и нива на контраст. А с помощта на приложението OPPO Relax 2.0 потребителят може да създава собствени комплекти от звукове, както и да добавя звукове от други колекции.

ColorOS 11 има редица функции, повишаващи ефективността на изпълнение на различните задачи. Така например, преводачът с управление с помощта на жестове на базата на Google Lens е функция, която е разработена съвместно от Google и OPPO, която адаптира текста чрез плъзгане на трите пръста надолу по екрана. Налична е и новата функция Flexdrop за работа в многозадачен режим. Тя дава възможност за превключване между приложенията, докато едновременно в същото време се гледа видео или се изпращат съобщения в месинджъра. А с помощта на функцията Device Control е възможно управлението на различната смарт техника без да се налага тегленето и използването на други приложения.

За да се увеличи времето на автономна работа, в режима Super Power Saving Mode е дадена възможност за избор между шест приложения, които да остават активни след намаляване заряда на батерията, Функционалността Battery Guard защитава батерията от дълго зареждане от електрически мрежи с нестабилно напрежение. Ако смартфонът е оставен да се зарежда през цялата нощ, Battery Guard спира процеса на 80% и го възобновява, когато наближи времето алармата да събуди потребителя.

За да се избегне появата на лагове и забавяния при работа с различните приложения, ColorOS 11 е получила функцията ColorOS 11, използваща специална технология за отстраняване на лаговете. Това решение увеличава с 45% използването на паметта, но увеличава времето на реакция с 32% и честотата на кадрите със 17%. Интелигентната функция AI App Preloading за предварително зареждане на приложенията изучава поведението на потребителя и намалява времето за зареждане на най-често използваните приложения. Програмата SuperTouch анализира сценариите на използване на смартфона с помощта на ИИ алгоритъм и също оптимизира скоростта на реакцията.

ColorOS 11 поддържа всички нови параметри за конфиденциалността, реализирани в Android 11. Използва се и решението App Lock за блокиране на приложенията със собствен PIN код, пръстов отпечатък или разпознаване на лицето.

ColorOS 11 ще излезе постепенно за различни модели смартфони, започвайки със сериите Find X2 и Reno3. В Европа се очаква обновяванията до ColorOS 11 за Find X2 да се появят през месец ноември 2020 година, за за смартфоните Reno3 – в началото на 2020 година.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари