Oppo пускат смартфони с MEMS-камера?

0
52
Преди около седмица в Мрежата се завъртя слухът, че дългоочакваният смартфон Nexus 5 ще има MEMS-камера с изключително високоскоростна система за фокусиране. В крайна сметка стана ясно, че слухът не е верен. Това обаче съвсем не означава, че няма да видим смартфон с подобна камера, просто Samsung няма да са тези, които ще го представят.

Според информация на китайските медии Oppo наскоро са поръчали на производителите на части за телефоните им голямо количество от подобни матрици за камери. Изглежда китайската компания скоро или поне в обозримото бъдеще ще представи смартфони с подобна функционалност.

Както може би знаете, под MEMS-камера се разбира камера с малък подвижен оптичен елемент, който позволява много бързо фокусиране. Прототип на такъв модул създаден от DigitalOptics може да фокусира 7 пъти по-бързо от обикновена камера за телефон и се нуждае само от 1% от енергията, която такава камера би използвала.

Най-голямото преимущество на такава камера обаче е способността за запечатване на няколко дълбочини на остро изразеното пространство едновременно. Казано по-просто, след заснемане на кадъра, потребителите могат, използвайки подходящ софтуер, да определят коя точно част желаят да е на фокус и коя – да не е.

Дали ще са Samsung или Oppo, нямаме търпение да видим подобен телефон на пазара.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за