Oppo разглежда идеята за смартфони с подвижен модул на камерата

0
189

Производителите на смартфони усилено работят върху преместването на селфи камерите. Някои ги слагат под екраните, други измислят механизми задната камера да се използва като предна, трети правят селфи камерата да изскача при нужда.

Според нова информация, Oppo разглежда друг метод за решаване на този проблем

Става въпрос за идея, в която камерата ще може да се мести от потребителя. Според 91Mobiles, Oppo е в процес по патентоване на подвижен модул за мобилна камера.

Ако искаш да си направиш селфи или да позиционираш камерата по-детайлно, просто ще я извадиш от задната част на телефона и ще я насочиш, където искаш. Така реално няма да има нужда от предна камера.

Показаният в илюстрацията дизайн има две камери, както и опции за USB-C, NFC, WiFi и Bluetooth. Захранването на модула ще се случва от литиево-йонна батерия, когато е разкачен.

Не става ясно дали ще можем да подменяме модула на нашия смартфон с друг по-добър. Това обаче също изглежда като интересна идея.

Да можеш да се сдобиеш с по-добра камера, без да подменяш иначе работещия си пълноценно смартфон.

Както много пъти е ставало ясно, наличието на патент не означава, че показаното ще се превърне в реален продукт. Конкретно компанията Oppo често е патентовала екзотични идеи, от които в последствие се е отказала или е променила значително. Не можем да кажем, че със сигурност няма да видим нещо такова, но по-добре да не си правим илюзии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари