Oppo се присъедини към проекта CameraX API на Google

0
345

В средата на тази година Google представи CameraX API – това е софтуерна библиотека, включваща комплектът алгоритми с елементи на изкуствен интелект Android Jetack, която има за цел облекчаване разработването на приложения за камерите на смартфоните.

Преимуществото на този подход е, че не се налага вмъкването на специален код във фърмуерите на различните производители и те стават съвместими с редица Android устройства. Другото достойнство е многофункционалността, включително портретен режим, HDR, нощни снимки и подобряване на кадрите.

CameraX API дава възможност на почти всяко Android устройство да има достъп до всички функции на камерите.

По време на събитието 2019 Google Developer Days в Китай Oppo заяви, че възнамерява да предложи на разработчиците да започнат да използват инструментите на CameraX AI, чрез които да става достъпа до стандартното приложение за работа с камерата.

По време на това събитие бяха показани снимки с използването на CameraX API. Почти всички отбелязаха, че използването на този инструментариум на Google съществено подобрява качеството на снимките.

Към днешен ден поддръжката на CameraX AI получават мобилните устройства Oppo Reno 2 и Oppo Reno 10x Zoom. Това ще даде възможност на разработчиците и програмистите да използват HDR режима и опцията за подобряване качеството на изображенията в техните приложения за работа с камерите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за