fbpx
8.8 C
София

OPPO увеличи времето за поддръжка на своите смартфони: до 3 години обновявания за Android и до 5 години пачове

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В края на миналата година южнокорейската компания Samsung обяви намеренията си да удължи времето на поддръжка на своите смартфони. След това нейният пример бе последван от китайските производители OnePlus и Xiaomi. Аз сега по стъпките на конкуренцията реши да тръгне още един китайски бранд. Това е популярната компания OPPO.

Едновременно с официалния анонс на своя фирмен потребителски интерфейс ColorOS 12, базиран на мобилната операционна система Android 12, който бе обявен, че ще излезе на 11-ти октомври тази година, китайската компания съобщи за промените, които са направени в политиката но този специализиран софтуер. От тази година смартфоните на OPPO ще получават обновявания на операционната система в продължение на три години, като едновременно с това в продължение на четири години ще получават обновявания по безопасността.

OPPO уточни, че по три обновявания на Android ще получат само флагманските мобилни устройства от фамилията OPPO Find X. За повечето други модели производителят ще представи до две обновявания за Android. От друга страна, времето за излизане на обновявания по безопасността за всички смартфони на китайската компания е удължено на четири години, с изключение на серията OPPO A, за смартфоните от която тази поддръжка е с продължителност 3 години.

Новата политика за увеличено време на поддръжка важи за всички смартфони на OPPO, излезли на пазара от началото на 2019 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини