Oppo Find X: флагмански смартфон с тройна камера и аналог на Face ID

0
519

Apple не е единствената компания със собствена технология за разпознаване на лицето. Huawei и Xiaomi също възнамеряват да представят нещо подобно в своите бъдещи смартфони. Своя технология за сканиране и разпознаване на лицето ще предложи и флагманът Find X.

Уеб-порталът TechRadar съобщи, че Oppo провежда мащабно изследване и тестване на свой собствен метод за разпознаване на лицето. Компанията вече е готова със съответния хардуер и с неговата поддръжка от страна на операционната система. Това е обособен блок, включващ предната камера, инфрачервен модул и проектори на виртуалните точки, създаващи точния триизмерен модел на лицето.

Според тази информация, смартфонът Oppo Find X ще има дисплей с прорез и ще се базира на процесора Snapdragon 845. Очакват се 6 GB оперативна памет, 128 или 256 GB флаш-диск и предна камера с резолюция 20 мегапиксела. Основната камера има три сензора: 20 МР, 16 МР и 8 МР, като предлага петкратно оптично увеличение.

Според други медии, скенерът за пръстови отпечатъци на този смартфон ще бъде вграден в екрана. И още, ще се използва новата технология за бързо зареждане VOOC, която може да зареди батерията за броени минути.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за