Orange пуснаха приложение за допълнителни мобилни услуги

0
27

Мобилният оператор Orange, който е част от France Telecom пуснаха приложение на име Libon, което предлага визуална гласова поща, съобщения, висококачествени разговори и други услуги в която и да е мрежа. На този етап Libon е достъпен само за потребителите на iOS, но следващата година приложението ще е съвместимо и с Android.

Libon е само един пример за популярните напоследък услуги тип „over-the-top“, които предлагат неща като разговори или съобщения – неща, които винаги са били част от основния телекомуникационен пазар. Libon ще има и специална „premium“ версия, която ще е платена и ще носи на потребителите още час международни разговори, пълна транскрипция на гласовата поща и други екстри.

Услугата е и оръжие в ръцете на Orange срещу популярни независими приложения като WhatsApp, които набират все повече популярност и се отразяват негативно върху приходите, които телекомите генерират от телефонни и съобщителни услуги. Френският оператор от известно време насам тества и друга подобна услуга на име On Voicefeed, която позволява на потребителите да създават персонализирани съобщения в гласовата поща.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари