Много хора очакваха, че Galaxy S21 серията ще си прилича по-малко или повече с Galaxy S20 моделите. Изглежда обаче това няма да е така и от Samsung искат да направят промени в дизайна.

На първо място имаме рафиниране на ъглите на телефона, които правят задната част да изглежда като отрязана от парче мрамор. Реално отзад само модулът на камерата изпъква. Слива се с горната част на корпуса.

Ще има подобрения в Infinity-O концепцията за дизайн. Имаме по-малка брадичка отпред. Вижда се и, че отстрани издатъкът за камерата се слива с корпуса на телефона, за да завърши цялостния непрекъснат вид.

Промените в дизайна водят то въвеждането на термините Blade Bezel и Blade Display като запазена марка на компанията.

Samsung Galaxy S20 срещу S21 срещу S20+ срещу S21+ – размери и разлики в дизайна

Тъй като само при Galaxy S21 Ultra имаме леко извит дисплей, а при S21 и S21+ ще има плосък дисплей, Samsung трябва да удебели рамките, за да постигне желаната еднородност на дизайна. Да, брадичката се свива до 2 милиметра, но това е максимума заради конектора за дисплея. Заради това пък останалите лайсни на S21/S21+ са с равен размер.

Крайният резултат е изключително симетричен в предната част. В комбинация с плоския дисплей това налага S21 и S21+ да бъдат по-широки от предшествениците си. Със сигурност това обаче не е проблем, защото нищо не може да бие еднаква ширина на рамките и Infinity-O дизайна, който буквално успява да усвои почти цялата предна част. Поне що се отнася до естетика.

Samsung Galaxy S21 срещу S21+ срещу S21 Ultra vs S20 Ultra – размери и разлики в дизайна

При Galaxy S21 Ultra имаме 6.8-инчов извит QHD+ екран, което значи, че трика с еднаквите рамки е неприложим. И по-добре, защото тук компромисите с ширината не са желателни, от чисто практична гледна точка. По-малката брадичка обаче е факт и тук, което води до намаление във височината на устройството в сравнение с S20 Ultra. За добро или зло, това не може да направи телефона по-малко гигантски и тежък.

Samsung Galaxy S21 срещу iPhone 12 Pro срещу S21+ срещу iPhone 12 Pro Max – размери и разлики в дизайна

Galaxy S21 дисплеят е по-голям от този на iPhone 12 Pro. Заради това телефонът е една идея по-голям. Благодарение на „високото“ съотношение на страните, телефонът обаче не е по-широк. Това е важно за хората, които ползват смартфона си с една ръка.

Samsung предлагат много повече реална площ на екрана, тъй като прорезът за камерата е в пъти по-малък. В сравнение с този на iPhone е почти незабележим, благодарение на Infinity-O дизайна.

Що се отнася до директната конкуренция на Galaxy S21+, iPhone 12 Pro Max, „Ябълката“ почти сигурно ще е по-широка и по-тежка. И то разликата е достатъчна, че реално да повлияе на използването с една ръка, особено при наличието на кейс.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари