Може би сте очаровани от безжичното зареждане на iPhone X, но в същото време, много специалисти са на мнение, че безжичните зарядни устройства, приличащи на подложка, се вече остарели, Всички имат нужда от ново зарядно, което е наистина безжично.

Стартъпът Pi от Масачузетския технологичен институт представи ново безжично зареждане без този недостатък, което може да зарежда смартфони и други мобилни устройства на разстояние до 30 сантиметра.

Новото безжично зарядно също се базира на резонансна индукция, но специална патентована технология за формиране на магнитното поле го разпределя около зарядното. Телефонът или таблетът могат да бъдат поставени или разположени под произволен ъгъл в рамките на 12 инча или 30 сантиметра. Не е необходимо поставянето на смартфона върху плоска повърхност или подложка.

Pi може да зарежда всички устройства с предвидено безжично зареждане, а ако няма вградено, компанията предлага специален калъф, с който потребителите се освобождават от кабелите.

Устройството има форма на конус и може да зарежда до 4 устройства едновременно с мощност 10 W, но при едновременното зареждане на няколко смартфона, скоростта на зареждане намалява.

Цената на Pi е под $200, а за първите 314 души ще бъде направена $50 отстъпка.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари