fbpx
18.8 C
София

POCO F4: Универсален смартфон със супер производителност и ниска консумация, POCO X4 GT: LCD екран със супер защита за очите

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Кое е най-важно, когато избирате нов телефон? Дисплей, камера или батерия? Без значение какво търсите – качествени снимки, дълъг живот на батерията или друго, чипсетът на телефона е най-важното. Чипсетът влияе на всичко. Независимо дали телефонът работи стабилно по време на игри, дали прегрява или да работи без да насича при ежедневна употреба, всичко се влияе от чипсета.

Как да разберем дали чипсетът е добър: производителност и консумация на енергия. Производителността влияе върху гладкото функциониране на телефона, а консумацията на енергия влияе върху живота на батерията и топлината. Като цяло чипсетът от висок клас има страхотна производителност, но има проблем с консумацията на енергия и прегряването. Чипсетът от нисък клас има по-ниска консумация на енергия, но лоша производителност. Изглежда, че е трудно да бъдат балансирани в даден смартфон. Само няколко чипсета предлагат висока производителност, ниска консумация на енергия без нагряване едновременно. Новият флагмански телефон на POCO – POCO F4, се захранва от Snapdragon 870, мощно ядро ​​с ниска консумация на енергия и висока производителност.

Най-висока производителност, не само за чипсета.

Snapdragon 870 е високо оценен заради своята производителност с ниска консумация на енергия и топлина. Snapdragon 870 работи гладко и безпроблемно, независимо дали го използвате за ежедневна употреба или играете 3D игри. Поради тази причина Snapdragon 870 не е само за маниаци и геймъри, но и за потребители, които го използват за ежедневни задачи .

За да направи Snapdragon 870 по-стабилен, POCO F4 добавя и VC LiquidCool Technology 2.0. С охлаждаща площ от 3112 mm² и до седем слоя охлаждащ графит, LiquidCool 2.0 позволява на Snapdragon® 870 да осигури подобрена производителност дори когато играете 3D игри.

POCO F4 също е оборудван с UFS 3.1 и усъвършенстван LPDDR5 за Snapdragon 870, така че има бърза и стабилна производителност за многозадачност, прехвърляне на файлове, зареждане на големи игри и ежедневна употреба.

OIS – По-стабилна фотография

Като универсален флагмански телефон, акцентът на POCO F4 е не само Snapdragon 870, но и новата мощна конфигурация на камерата: мощна 64MP тройна камера и изключителната OIS технология на флагмана. Това прави POCO F4 първият и засега единствен POCO телефон с модел OIS.

Защо се нуждаем от OIS? Казано накратко е по-стабилно! Видеоклиповете и снимките са по-ясни с OIS. Също така е по-добре да снимате през нощта или при условия на слаба светлина, когато имате OIS, отколкото други телефони без OIS. Обикновено по-бързо се правят моментни снимки, които не са замъглени и тъмни. Когато снимате през нощта или в тъмна среда, качеството на снимките също е по-добро. Като цяло, производителността на камерата на POCO F4 с 64MP тройна камера и OIS е нещо, което си заслужава да очаквате с нетърпение!

Супер дисплей за отлично изживяване

POCO F4 е с флагмански прав екран на Samsung E4 AMOLED, който има пикова яркост до 1300nit и супер висок контраст от 5000000:1, осигурявайки отлично качество в игри, видеоклипове и снимки. С отлични цветовете и Dolby Vision за аудио и видео развлечения могат да бъдат задоволени дори нуждите на професионалистите.

Правият екран с висока честота на опресняване от 120Hz прави POCO F4 доста привлекателен за геймърите! Той е по-гладък и има по-добър дисплей, който пасва повече на геймърите в сравнение с извития екран. Нещо повече, той също има ултра-висока честота на опресняване от 120Hz, което означава, че движенията ще са гладки и без насичане и ще бъдете една крачка напред в игрите, където всяка секунда е от значение.

По-бързо зареждане, по-голяма батерия

Притеснявате ли се, че батерията на телефона ви няма да се зареди преди да излезете? Не се притеснявайте, POCO F4 идва с 67W турбо зареждане.

С турбо зареждане от 67W вашият POCO F4 ще бъде напълно зареден в рамките на 38 минути, така че можете да го зареждате, докато миете или се храните, и да излезете без притеснения.

POCO F4 има отлична производителност на батерията. Той е оборудван с голяма 4500mAh батерия и има изключително ниска консумация на енергия благодарение на Snapdragon 870. Не е необходимо да го зареждате ежедневно при лека употреба, а също така може да издържи с часове, когато играете тежки игри.

Като цяло, най-добрата производителност, отличната технология Snapdragon 870, технологията LiquidCool 2.0, 120Hz водещ AMOLED екран и 64MP основна камера с OIS на POCO F4 го правят безупречен флагман във всяко отношение. Добре известно е, че марката POCO има страхотна репутация и има доверието на потребителите от много време, POCO F4 се смята, че ще стане един от популярните мобилни телефони през 2022 г. с отличните си параметри.

Телефонът POCO F4 ще се предлага в черно, зелено и сребристо, започвайки от $329, купете го сега!

OLED или LCD? LCD екранът от най-високо ниво, който ще ви промени мнението.

Знаете ли какъв е екранът на вашия телефон? OLED или LCD? Екранът на телефона вероятно ще бъде направен от OLED материал, ако използвате мобилен телефон от среден или висок клас, докато LCD материалът се използва като цяло в мобилните телефони от нисък клас. Но LCD означава ли нисък клас? Не!

Екранът е основният интерактивен компонент на нашия мобилен телефон. Качеството на екрана влияе не само на ефекта на дисплея, но и на здравето на очите ни, защото всеки ден се взираме в екрана на мобилния си телефон с часове. Както казахме, повечето мобилни телефони използват OLED екрани на пазара, а само малък брой телефони от нисък клас използват LCD екрани. Първият има проблем със светлината на екрана при ниска яркост, което е лесно да причини умора на очите. LCD екранът обикновено е от нисък клас, с лоша цветова гама и цветова точност, нисък контраст и яркост и лош дисплей.

Какво бихте избрали, ако искате да защитите очите си и в същото време да имате отличен дисплей? Отговорът е LCD екран от най-високо ниво.

LCD екранът от най-високо ниво почти изчезна, когато повечето производители на телефони започнаха да използват OLED екрани. Наскоро POCO обяви, че ще пусне нов телефон – POCO X4 GT, който е оборудван с LCD екран от най-високо ниво.

POCO X4 GT е позициониран като експерт по скорост, пригоден за геймърите и търсачите на производителност с изключително бърза производителност, тоест LCD екран с висока честота 144Hz, чип MTK Dimensity 8100, 67W бързо зареждане и 5080mAh батерия. Слоганът „Без ограничение на скоростта“ също показва увереността си в скоростта. След изпробвате мощната конфигурация на POCO X4 GT, вие ще признаете неговата върховна скорост.

Изключително бърз екран, цветен дисплей и защита за очите

За да осигури отлично изживяване на дисплея и използването, POCO X4 GT похарчи много, за да персонализира LCD екран от най-високо ниво във всички аспекти.

На първо място, този екран има висока разделителна способност от 2460×1080. В сравнение със същия FHD+ AMOLED екран, дисплеят на този LCD екран ще бъде по-деликатен поради уникалната RGB подредба на LCD екрана. Въпреки сравнително слабият цветен дисплей на LCD, LCD екранът от най-високо ниво на POCO X4 GT също поддържа цветен дисплей с до 1 милиард цвята, което не е по-ниско от OLED екрана.

Нещо повече, което си струва да се спомене, е неговата функция за високо опресняване с променлива скорост от 144Hz. Високата честота на опресняване ще накара всичко да се движи гладко, когато плъзнете екрана, отворите приложение като Twitter и Facebook и дори играете игри с висока честота на кадрите. Разбира се, не е нужно да се притеснявате за консумацията на енергия на този екран с висока честота на опресняване. Той осигурява 7-степенна динамика на честотата на опресняване. Достатъчно е да гледате YouTube и Tik Tok на 60Hz, по-висока честота на опресняване може да се използва в игри, които поддържат по-високи скорости на опресняване.

Въз основа на брилянтния дисплей, POCO X4 GT постига и най-добрата защита на очите: използвайки пълно DC затъмняване. Не е нужно да се притеснявате за умората на очите, когато гледате екрана през нощта защото персонализираната ниска синя подсветка може значително да защити очите.

Изключителна производителност, пестене на енергия на флагманския чип

Чипът MTK Dimensity 8100 е един от най-привличащите погледа чипове за мобилни телефони тази година, а също и важна част от POCO X4 GT.

MTK Dimensity 8100 възприе 5nm усъвършенстваната технология на TSMC, с истинска флагманска архитектура на процесора, най-високата честота е до 2,85 GHz, производителността е до 25% по-висока от предишното поколение и има нова архитектура на GPU, която може да осигури гладко изживяване в масовите игри.

По-важното е, че консумацията на енергия на MTK Dimensity 8100 също е перфектна. Той е пестящ енергия при ежедневна употреба и няма да прегрява по време на тежки игри.

Освен това POCO X4 GT добави и VC LiquidCool 2.0 система, с до 7 слоя графит за разсейване на топлината, което може да увеличи максимално освобождаването на мощната производителност на MTK Dimensity 8100. Може да работи стабилно в тежки игри като Genshin.

За да получи всеобхватно и изключително бързо изживяване, POCO X4 GT също използва най-новото високоскоростен запис UFS3.1 и усъвършенствана LPDDR5 памет, за да съответства на MTK Dimensity 8100. Може да има изключително бърза и стабилна производителност за многозадачност , зареждане на тежки игри и ежедневна употреба.

Изключително бързо зареждане, дълъг живот на батерията без безпокойство

Въз основа на отличната консумация на енергия на MTK Dimensity 8100, POCO X4 GT е оборудван и с батерия от 5080mAh. С ниска консумация на енергия и голяма батерия, POCO X4 GT има изключителен живот на батерията: не е необходимо да го зареждате ежедневно при лека употреба и може да издържи с часове, когато играете тежки игри.

POCO X4 GT разполага с бързо зареждане, дори ако батерията му е изтощена. Може да се зареди напълно бързо за половин час с подобреното 67W турбо зареждане. Можете да го заредите за момент и да го вземете преди да излезете.

Като цяло POCO X4 GT може да отговори на вашите нужди, независимо дали искате LCD екран от най-високо ниво, защитаващ очите, чип MTK Dimensity 8100 с висока производителност и ниска консумация на енергия, или дълготрайна батерия и бързо зареждане. LCD екранът от най-високо ниво на POCO X4 GT промени ли вашето възприятие за LCD екраните, докато четяхте тази статия? Очаквате ли с нетърпение производителността на чипа MTK Dimensity 8100? Цената на мобилните телефони с чипове MTK Dimensity 8100 на пазара, като Realme GT Neo 3 и Oneplus 10R е над 500 евро. Но телефонът POCO X4 GT, започва от $299, купете го сега!

Платено съобщение


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

14 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Zenfone 9: Малкият голям смартфон

Преди седмица Asus представи новия си флагман Zenfone 9. С него компанията продължава традицията за компактен форм-фактор като флагмана от предишното си поколение. Исторически погледнато,...

Подобни новини