Polytron представи прозрачeн смартфон

0
28

Едни от най-обещаващите технологии на пазара на електроника в момента са тези за разработка и създаване на прозрачни и гъвкави компоненти. Много от иновативните компании по цял свят проявяват интерес към тях, но невинаги успяват да се превърнат в лидери. Прототип на почти изцяло прозрачен смартфон бе показан от слабо известната тайванска компания Polytron.

Може би най-изненадващото в този проект е, че устройството е почти готово за пускане в продажба – разработчикът очаква серийното му производство да започне още преди края на текущата година. Смартфонът е изпълнен в корпус от закалено стъкло, а в централната му част е разположен неголям сензорен дисплей. Прототипът беше демонстриран от Серина Чен, вицепрезидент на Polytron, в град Тайоуан, разположен в северната част на Тайван.

Независимо от факта, че някои най-добрите специалисти работят над създаването на гъвкава и прозрачна електронна продукция, първият такъв продукт бе показан от почти неизвестна компания. Трябва да се отбележи, че прототипът, а евентуално и последващият сериен продукт, няма да бъдат безупречни. Както може да се види от приложените снимки, отделните елементи на смартфона, в частност процесорът, контролерите за интерфейса и традиционната карта с памет във формат microSD, остават непрозрачни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари