Pro1-X: смартфонът с QWERTY клавиатура и Ubuntu стана хит в Indiegogo

0
2061

Наскоро в сайта за потребителско финансиране Indiegogo стартира кампания за осигуряване на парични средства за започване на производството на доста необичайния слайдер Pro1-X с физическа клавиатура. Освен това устройството може да работи с три операционни системи. Само за няколко седмици смартфонът събра внушителна сума.

В началото на месец ноември тази година разработчиците представиха устройството в Indiegogo и стартираха кампанията за финансиране на неговото производство. След няколко седмици проектът получи поддръжката на над хиляда ентусиасти, които платиха общо около $600 000. До края на кампанията останаха две седмици и тази сума още ще нарасне. Да отбележим, че смартфонът Pro1-X струва $679 като се извадят 24% отстъпка за първите спонсори. Производителят заяви, че доставките в целия свят ще стартират през месец март 2021 година.

Уникалното на този смартфон от британската компания F(x)tec е неговата специална конструкция с физическа клавиатура. Освен това Pro1-X има три операционни системи с лесен начин за превключване между всяка от тях. При стартиране, телефонът работи с популярната среда Lineage OS, но лесно преминава в режим на чист Android с достъп до онлайн услугите на Google. Освен това в неговата вградена памет е инсталирана и пълноценна версия на Ubuntu с поддръжката на сензорно управление.

Да си припомним че смартфонът Pro1-X е оборудван с 5,99 инчов AMOLED дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела и се базира на SoC Qualcomm Snapdragon 835.

5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари