Project B – LG работи върху смартфон със сгъваем екран

0
365

По всичко личи, че LG възнамерява да се присъедини към сегмента смартфони с гъвкави екрани, където засега модата се диктува от Huawei и Samsung. Но LG е решила да отиде по-далече в това направление. Корейските медии съобщиха, че компанията подготвя анонса на смартфон със сгъваем екран, което става в рамките на проекта Project B.

LG още през 2018 година сподели, че отдавна работи върху концептуални модели на смартфони с гъвкави екрани. Тогава южнокорейският производител заяви, че няма за цел да бъде първи в тази област, а иска да създаден нещо уникално и едновременно с това удобно. В началото на 2019 година по време на MWC в Барселона LG отново повтори, че не бърза и чака най-подходящия момент. И ето че сега, след няколко години работа на загуба, мобилното направление на компанията възнамерява да излезе на печалба и е готово скоро да представи на пазара този уникален смартфон със съвсем нов форм фактор.

Уеб порталът thelec съобщи, че LG вече тества прототипите на своите сгъваеми смартфони. Цикълът на разработка обикновено включва три или четири междинни етапа, по време на които се изготвят от 1000 до 2000 прототипа, след което настъпва финалната фаза.

Изображението по-горе е взето от представения наскоро патент на LG, в който се описва именно такъв смартфон.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари