Qihoo 360 и Coolpad представиха съвместния бранд QiKU

0
33

Известният китайски производител на смартфони Coolpad и софтуерната компания Qihoo 360 представиха новият мобилен бранд QiKU. Частта на Qihoo 360 в съвместния проект е 45% от акциите, а останалите 55% от акциите принадлежат на Coolpad.

Неотдавна се появи информация, че новият проект ще се нарича WuKong, но сега основателите на QiKU решиха в новото име на проекта да има частица от имената на всеки от тях.

Според президента на Qihoo 360, новият бранд ще дебютира с три нови смартфона. Той не сподели подробности, но съобщи, че потребителите ще имат възможност за премахване на абсолютно всички приложения, които са предварително инсталирани в устройствата. Това е добра новина, а Qihoo 360, който е познат със своите антивирусни програми, навярно ще създава системен софтуер.

Засега е рано за данни за цените, но стана известно, че смартфоните QiKU ще се продават онлайн, с цена, почти равна на себестойността на комуникатора.

Coolpad е един от десетте най-големи световни производители. От друга страна, Qihoo 360 и известна софтуерна компания. Навярно тяхното партньорство ще създаде нов бранд от нивото на Xiaomi, който ще предлага смартфони с високо качество, добър собствен софтуер и ниска цена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари