По време на изложението Mobile World Congress в Шанхай, без никакви предварителни анонси Qualcomm демонстрира дисплей с вграден скенер за пръстови отпечатъци. Новият сензор може да регистрира пръстовите отпечатъци през екрана на смартфоните, работи под вода и може да извежда устройството от режим на готовност в активен режим.

Qualcomm обяви, че новият скенер за пръстови отпечатъци е също толкова бърз, колкото другите подобни сензори във флагманските смартфони. Но новият сензор има важно преимущество – може да работи дори под вода, където капацитивните сензори са безполезни.

Освен това новият дактилоскопичен сензор има и допълнителни функции: може да регистрира честотата на сърдечния пулс и на кръвния поток.

Продажбите на новите Android смартфони с вградения в дисплеите скенер за пръстови отпечатъци се очаква да се появят през 2018 година.

По този начин, Apple не е първата компания, демонстрирала тази дългоочаквана технология. Qualcomm уточни, че новият сензор ще излезе на пазара през първата половина на 2018 година, а това е точно когато предстои да бъде анонсиран Samsung Galaxy S9. Очевидно е, че южнокорейската компания със сигурност ще използва новата технология, за да направи още по-добър флагман и да стане лидер на пазара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари