Qualcomm започва производството на чипа Snapdragon 888 Pro специално предназначен за китайските смартфони

0
955

Snapdragon 888 е добре познатият флагмански чип на Qualcomm, който засега няма равен на пазара. Той вече се използва в повечето флагмански Android смартфони излезли на пазара от началото на 2021 година до днес. За флагманите, които ще излязат по-късно, Qualcomm има още по-привлекателно предложение. Това е Pro версия на Snapdragon 888.

Уеб порталът GizChina съобщи, че към днешен ден Qualcomm активно тества мобилния чип Snapdragon 888 Pro. Според тази информация, той е предназначен изключително за китайските производители на смартфони. Първите флагмани от Поднебесната, базирани на Snapdragon 888 Pro трябва да излязат на пазара през третото тримесечие на тази година.

Не се съобщава в какво се състоят подобренията при Snapdragon 888 Pro. Но обновените чипове на Qualcomm най-често се различават от своите предшественици по клокнатия централен процесор, като останалите технически характеристики, включително конфигурацията на процесорните ядра, остават предишните. Според изданието, Pro версията ще се произвежда от тайванския производител TSMC чрез 5-метров технологичен процес. Засега никой друг не разполага с тази технология, а използването 5 nm ще намали отделяната топлина, което е важно, понеже оригиналният Snapdragon 888 е склонен към прегряване.

Едновременно с това бе публикувана информация и за бъдещата серия Qualcomm Snapdragon 700. Според тези данни, тази година Qualcomm не възнамерява да произвежда нови чипове от тази серия и навярно излезлият през месец март чип от среден клас Qualcomm Snapdragon 780G ще остане най производителният представител на серията 700.

4 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари