8.7 C
София

Qualcomm и Ericsson увеличиха обхвата на 5G mmWave до 5 километра

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В началото на този месец Qualcomm с поддръжката на Casa Systems и Ericsson увеличи максималното разстояние за обмен на 5G мобилни данни до 3,8 км. Но две седмици по-късно се оказа, че тази мрежа от пето поколение може да предложи по-голям обхват. Уеб изданието VentureBeat съобщи, че Ericsson и Qualcomm заедно с американския мобилен оператор U.S. Cellular успешно са осъществили 5G сеанс на разстояние над 5 км. Скоростта на връзката е била около 100 (сто) Mb/s, а U.S. Cellular заяви, че нейната технология ще бъде използвана за разгръщането на 5G в селските местности.

Тестовете са направени в Уисконсин, като компанията Qualcomm е представила своите нови антенни модули QTM527 и устройствата 5G CPE, базирани на 5G мобилния модем Snapdragon X55 5G с поддръжката на mmWave. Компанията Ericsson от своя страна е осигурила необходимия софтуер за специализираните радиочестотни модули AIR 5121 и Baseband 663. В свое съобщение за медиите Ericsson заяви, че по този начин компанията иска да покаже, че mmWave е подходяща не само за мрежите с висока плътност на базовите станции. В продължение на няколко часа специалистите на  Qualcomm и Ericsson са осигурили стабилна връзка на разстояние над 5 километра.

‘Инсталирането на апаратура за форсиран безжичен достъп (FWA) ще осигури рентабилен начин за получаването на скоростна интернет връзка за учреждения като училища, болници и общини, и ще реши някои интернет проблеми в селските местности’ – допълва Ericsson.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини