fbpx
-3.1 C
София

Qualcomm подготвя по-бърз WiFi за мобилни телефони

Най-четени

През последните седмици видяхме доста впечатляващи неща от Qualcomm. Първо ни бе представен чипа S4, а след това и неговите качества – впечатляващите графични резултати, след това VoLTE технологията, позволяваща LTE връзка, а след това излязоха още резултати за работата на процесора. Сега разбираме, че не само скоростта на процесора ще бъде висока, а също и на Wi-Fi.

Излиза, че от Qualcomm са интегрирали пакет от WiFi/Bluetooth/FM в модела S4 и други 28nm Snapdragon модели. WiFi ще бъде от тип 802.11ac, което е усъвършенстване от 802.11n – стандарт, който работи само в 5-гигахерцовия спектър, а не в изключително използвания 2.4-гигахерцов спектър. Това означава, че скоростта на пренос теоретично е малко под 500Mbps, но с правилните настройки, тази скорост може значително да се увеличи.iPhone 4S работят с чипове на Qualcomm и тези новини трябва да са много радващи за чакащите iPhone 5.

Все още няма информация от страна Qualcomm за всички възможности на чипа, но очакваме „осветляване“ на предстоящата Международна Мобилна Конференция.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини