Qualcomm постигна забраната на продажбите на iPhone в Китай

12
578

Qualcomm спечели съдебното дело срещу Apple в Китай, а съдът удовлетвори искането на компанията за забраната на продажбите на някои модели iPhone в Китай.

Народният съд на град Фуджоу забрани вноса и продажбата на моделите iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Съдът реши, че в тези смартфони незаконно се използват технологии, правата на които принадлежат на Qualcomm. По-точно, това са особеностите на сензорното управление и на редактиране на снимките.

Юристите на Apple категорично не са съгласни със съдебното решение и възнамеряват да го оспорят. Според тях, съдът е забелязал нарушения в смартфоните, работещи под управлението на операционната система iOS 11, докато в новата iOS 12 не се нарушават никакви патенти на Qualcomm.

Засега не се знае кога точно ще влезе в сила забраната за продажбите на iPhone в Китай. Към днешен ден моделите Phone 7, 7 Plus, 8 и 8 Plus са достъпни в китайския интернет магазин на Apple. Продажбите на моделите iPhone 6s, 6s Plus и X бяха прекратени през месец септември тази година след анонса на айфоните от следващо поколение.

След публикуването на тази новина, цената на акциите на Apple падна с още 1,5% и сега една акция на американския технологичен гигант струва едва $166. Да си припомним, че в началото на месец октомври акциите на Apple бяха на ниво $232.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари