Qualcomm представи второто поколение на дактилоскопичния сензор 3D Sonic Sensor

3
433

Qualcomm анонсира своя нов сензор от второ поколение за пръстови отпечатъци. Устройството се нарича 3D Sonic Sensor Generation 2 и това е ултразвуково решение, което използва звукови вълни с малка дължина на вълната за сканиране на триизмерните особености в пръстовите отпечатъци на потребителите.

Ултразвуковият сензор Qualcomm 3D Sonic Sensor от първо поколение се използваше в смартфоните на Samsung от фамилиите Galaxy S10, Note10, S20 и Note2. Производителността и надеждността на тези сензори често предизвикаха недоволство. Точността и скоростта на прочитане на пръстовите отпечатъци не съответстваха на възможностите на оптичните решения на китайските ОЕМ производители като например, OnePlus и Huawei.

Qualcomm си взеха поука и подобриха характеристиките на своя скенер за пръстови отпечатъци от второ поколение. Компанията подчертава, че сензорът 3D Sonic Sensor Generation 2 работи със 77% по-бързо от своя предшественик. Един от недостатъците на предишното поколение на този сензор бе, че зоната на активация бе твърде малка и не бе много лесно да бъде намерен на екрана на смартфона. Скенерът от първо поколение имаше размери 4 х 9 мм, а новият сензор – 8 х 8 мм, като по този начин се събира 1,7 пъти повече биометрична информация. И още, новият ултразвуков сензор е тънък едва 0,2 милиметра в областта на сканирането, което дава възможност той да бъде интегриран в гъвкавите панели на сгъваемите устройства.

Qualcomm допълва, че сензорът 3D Sonic Sensor Generation 2 ще започне да се появява в смартфоните още през първото тримесечие на тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари