След презентацията на iPhone X, в който Apple вгради технологията за триизмерно сканиране на човешките лица Face ID, се появи официална информация, че същата възможност ще получат всички нови Android флагмани.

Qualcomm съвместно с компанията Himax създадоха специален чип с хардуерна възможност за разпознаване на човешки лица. Новият модул се нарича Structured Light Module (SLiM) и неговото производство ще стартира още в началото на 2018 година.

SLiM разполага с триизмерен сензор, който създава 3D модел на човешкото лице в реално време с много висока разделителна способност и точност. Новият чип консумира нищожно малко електрическа енергия и има малка габаритни размери, позволяващи неговото вграждане в тънкия корпус на смартфона или таблета. Новият SLiM може да се използва не само в смартфоните, но и в автомобилите, безпилотните летателни апарати и мониторите.

Според информацията на китайския уеб-портал Sino, първите смартфони, които ще получат модула SLiM, ще бъдат флагманските Xiaomi Mi 7 и Samsung Galaxy S9. Тези мобилни устройства ще използват топ-процесора Qualcomm Snapdragon 845, който според последна информация ще се произвежда чрез 10 нанометров технологичен процес, ще има 8 процесорни ядра, LTE-модем X20 и графика Adreno 630

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Калин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калин
Калин

Тъй де – след има няма 10 месеца ще се появят конкутенъите на iPhone 8 Plus и Х. 😀