Qualcomm увеличи видеовъзможностите на Snapdragon с придобиване на технологиите IDT

0
45

Бъдещите мобилни процесори Snapdragon, на компанията Qualcomm ще могат да предложат много по-разширени възможности за обработка на мултимедийни данни. Полупроводниковата компания заяви, че наскоро е придобила технологиите за обработка на видео IDT Hollywood Quality Video (HQV) и Frame Rate Conversion (FRC), поддържащи възможности за намаляване на шума и други ефекти за обработка на видео с висока резолюция.

“Hollywood Quality Video – това е добре позната технология, позволяваща на Qualcomm да заеме лидерски позиции в областта на видеообработката“ – каза Steve Mollenkopf, изпълнителен вицепрезидент на Qualcomm. – “Потреблението на мултимедия продължава да преодолява границите между устройствата и нарастващите очаквания на потребителите за по-високо качество на възпроизвежданото видео“.

Кога и в кои свои продукти Qualcomm ще внедри технологиите IDT – в момента не е ясно. Предвид факта, че смартфоните и таблетите все по-силно се позиционират като мултимедийни продукти за възпроизвеждане на качествено HD-видео, не само на екраните на тези устройства, но също така и по телевизорите, разширените възможности в системите на чип Snapdragon SoC могат да помогнат на компанията да се конкурира с NVIDIA.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за