Real Graphene започна производството на литиевойонни батерии с графен

4
2368

Калифорнийската стартираща компания Real Graphene успя да започне производството на литиевойонни акумулаторни батерии с графен, благодарение на което значително се повишава техния технологичен живот и се намалява времето за зареждане.

Графенът често се определя като основата на бъдещите технологии. Но генералният директор на калифорнийската млада компания Real Graphene Самуел Гонг (Samuel Gong) счита, че времето на този необичаен материал е настъпило. Компанията вече използва графен за повишаване ефективността на литиевойонните акумулаторни батерии, като нейните успехи в тази област са значителни.

Специалистите на Real Graphene са усъвършенствали традиционните литиевойонни батерии чрез добавянето на нов графенов слой, както и чрез смесването на лития с графен. Тази технология намалява времето на зареждане на стандартната батерия до 20 минути и удължава нейния технологичен живот до 1500 цикъла зареждане/разреждане.

Real Graphene вече започна производството на първите партиди графенови батерии, които са дадени на различните производители за тестове.

Графенът все още е твърде скъп материал и неговото използване повишава себестойността на смартфоните с около 30%. Но със сигурност ще има потребители, които са съгласни да заплатят по-голяма сума и да притежават мобилно устройство, което се зарежда по-бързо и може да се използва по-дълго.

В най-близко бъдеще Real Graphene разчита да сключи договор с някой от големите производители на мобилни телефони от висок клас.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ДОто да не се окаже само 20%
ДОто да не се окаже само 20%

повишава себестойността на смартфоните с около 30%
и
увеличава експлатацията с до 50%

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Дали ще съм жив да прочета за някоя технологична компания от Европа, която е първа в каквото и да било… Наистина Европа се е превърнала в една либерална старица, за която формата и дължината на краставиците е по-важна от технологиите и бъдещето.

Stiliqn
Stiliqn

Taka e

Анонимен
Анонимен

Докато Европа позволява да има такава огромна разлика в стандартите на живот в страните членки, да толерира олигархичните прослойки и ниски доходи съвсем скоро ще се превърне в старата просякиня!!!
Дори и мангалите които наляха с милиони няма да и помогнат!!!