Realme 1, U1, C1 и Realme 2 няма да бъдат актуализирани до ColorOS 7 и Android 10

0
115

В края на миналия месец, Realme разкри плановете си за пускане на новата версия на собствената операционна система ColorOS 7 за някои от техните устройства. Според детайлите, Realme 3 Pro, XT, X, 5 Pro и X2 Pro ще получат ColorOS 7 на базата на Android 10 през първото тримесечие на 2020 г., като Realme 3, 3i, 5, 5s и 2 Pro ще следвайте през второто тримесечие. И накрая, Realme C2 трябваше да получи актуализацията през третото тримесечие на 2020 г. Оттогава компанията откри бета версията ColorOS 7 за своя флагман X2 Pro, като планира да въведе стабилната актуализация до януари 2020 г. По това време, от компанията не разкриха подробности дали последната версия на фърмуера ще бъде достъпна за по-старите модели устройства. Но сега, официално бе обявено, че моделите Realme 1, 2 U1 и C1 няма да получават актуализацията на ColorOS 7.

Както съобщава индийския технологичен портал The Mobile Indian в неотдавнашна публикация в Twitter Realme потвърди, че гореспоменатите устройства няма да получат актуализация до най-новата версия на мобилната операционна система на Google – Android 10. Публикацията в социалната мрежа дойде от официалната страница за поддръжка на компанията за региона на Индия в отговор на запитване от страна на потребител. Тази нова информация частично съответства на публикация в собствения форум на бранда Realme Community от по-рано тази година, в която администраторът заяви, че актуализацията на Android 10 вероятно няма да бъде пусната за Realme 1 и 2 Pro.

За щастие, наскоро пуснатата пътна карта за актуализациите потвърждава, че Realme 2 Pro ще получи актуализацията някъде в средата на следващата година, като вероятно става въпрос за месец юни.

Realme 1, 2, U1 и C1 обаче няма да получат същите ъпдейти. Тези четири устройства първоначално бяха пуснати с Android 8.1 Oreo на пазара и вече получиха актуализации на ColorOS, базирани на Android 9 Pie. Изглежда компанията няма планове да поддържа софтуерно устройствата до повече от една версия на Android, на които базира собствената си система.

Струва си да се отбележи, че ColorOS 7 на устройства на Realme ще предложи по-близко до чистия Android изживяване, за разлика от версията, пусната на OPPO устройства. Към настоящия момент компанията не е публикувала повече информация в това отношение. Тъй като обаче компанията вече е започнала набиране на членове за бета програмата на ColorOS 7 за Realme X2 Pro, очакваме да научим повече за тези промени през следващите няколко седмици. Въпреки, че тези по-стари модели на бранда няма да получат повече актуализации до най-новите версии, това не означава, че те непременно и веднага ще излязат от експлоатация. Освен това тук трябва да споменем, че все пак производителят демонстрира добра и отговорна софтуерна поддръжка към продуктите си, особено на фона на останалите бюджетни китайски производители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за