Realme XT е първият в света смартфон с 64 МР камера

4
813

Принадлежащият на холдинга BBK бранд Realme представи смартфона XT. Това е първият смартфон с 64 МР камера с оптичния сензор Samsung ISOCELL Bright GW1. Досега максималната резолюция на камерите в мобилните устройства не превишаваше 48 МР.

Realme XT е подобрена версия на смартфона Realme X, който излезе на пазара през месец май тази година. Главната разлика е усъвършенстваната камера. Самият мобилен телефон разполага с още оптични сензори. Освен 64 мегапикселовия SOCELL Bright GW1 с размер 1/1,7 инча се използват и сензор за измерване на разстоянията до обектите на сцената, камера с широкоъгълна оптика и камера за макроснимки. Очаква се дисплеят на новия телефон да е OLED.

Неотдавна в уеб пространството се появиха няколко снимки, направени с Realme XT, които имат резолюция 9216×6912 пиксела. Те могат да бъдат разгледани в cdn.

Съвсем скоро се очаква появата на още един смартфон с 64 МР камера на Samsung. Това е Redmi Note 8 Pro, като се очаква Xiaomi да проведе презентацията на този мобелен телефон, както и на по-опростения модел Redmi Note 8 съвсем скоро – на 29 август тази година. В този смартфон се използва съвсем същия фотосензор и ще бъде интересно да бъде сравнено качеството на снимките направени с помощта на Realme XT и Redmi Note 8 Pro.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Адриан
Адриан

Бъдещето.

bure_s_barut
bure_s_barut

comment imagecomment image

Много шум… Твърде много шум…

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Шумът е в главата ти. Между двете уши. Само куха лейка би очаквала dslr качество от миниатюрно обективче в смартфон. Снимките ако наистин са правени с телефон са уникални. Само си спомнете какви снимки правеха телефоните преди 15 години.

мустанг
мустанг

Сега видях мета данните от снимката:

Device make: realme
Device model:Hawk Eye

Китайците пак клатят народа.