Research In Motion бележи огромен спад

1
25

Изглежда всичко върви на зле за производителя на устройствата BlackBerry – Research In Motion. В края на седмицата компанията отчете финансовите си резултати си за първото тримесечие на фискалната година – $4,9 млрд. приходи и $695 млн. печалба. Тези цифри може и да не изглеждат зле на пръв поглед, но всъщност са далеч по-малки, отколкото анализаторите бяха прогнозирали за компанията.

RIM съобщава, че очаква спиралата на спада да продължи и през следващото тримесечие, което ще доведе до по-лоши резултати в края на настоящата година. Поради това компанията ще съкрати част от персонала си, за да намали разходите.

Според наблюдатели тези лоши резултати се дължат на острата конкуренция от страна на Apple и устройствата с мобилната операционна система Android на Google.

Research In Motion отчита също, че през първото тримесечие на фискалната година е продал 500 000 таблета BlackBerry PlayBook, които бяха пуснати на 19 април тази година. Компанията отложи от лятото за есента на годината пускането на 4G версията на таблета, която е за мрежи LTE, WiMAX и HSPA+. RIM е продал 13,2 млн. мобилни телефона през първото тримесечие, но също така и съобщава, че отлага пускането на BlackBerry Bold 9900 и 9930 до края на август.

Освен всичко останало Дон Морисън, който е chief operations officer на компанията обяви, че се оттегля до от компанията до есента поради здравословни причини.

Всичко това доведе до призиви за оставка на свамата изпълнителни директори Mike Lazaridis и Jim Balsillie свали цената на акциите на компанията с повече от цели 20%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари