RIM загуби 17 хиляди правителствени клиенти на своята платформа BlackBerry

0
40

Нов удар понесе канадският мобилен гигант RIM след като стана ясно, че една от правителствените служби на Съединените щати няма да поднови договора си с компанията. Американските митнически и емиграционни служби досега разчитаха на платформата BlackBerry, но са решили занапред да използват iPhone. Това автоматично лишава RIM от 17 600 гарантирани клиенти, съобщи Phonearena.com.

Благодарение на сделката Apple ще получи нови постъпления от 2.1 милиона долара, но в случая натрупаният престиж е по-важен от печалбите, които не са кой знае какви на фона на общите постъпления, които регистрира компанията.

Агенцията за митнически и емиграционен контрол на САЩ разчиташе на устройства, задвижвани от BlackBerry в разстояние на осем години. Ръководителите на правителствената служба обаче са преценили, че мобилните устройства вече „не задоволяват технологичните нужди на агенцията”.

При избора на нова платформа експерти са разгледали възможностите на мобилните операционни системи iOS и Android, и в крайна сметка са преценили, че епълската технология е най-подходяща за текущите нужди на службата. Решаващи са били възможностите за строг контрол върху хардуера и софтуера. Системата на Apple е затворена и контролирана във всяко едно отношение, докато Google няма толкова възможности за регулация върху външните производители на хардуер с Android.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари