RIM: кризата продължава, BlackBerry 10 се забавя

0
33

В последно време, Research In Motion не може да зарадва нито инвеститорите, нито клиентите си. И единственото спасение за канадския производител е операционната система BlackBerry 10 – която изглежда няма да се появи скоро.

През последната четвърт, RIM е понесла нетна загуба от 518 милиона долара при приходи от 2,8 милиарда долара. В този отчетен период, производителят е доставил 7,8 милиона BlackBerry смартфона и само 260 хиляди таблета BlackBerry PlayBook, като се има предвид, че през първите три месеца на 2012 г. производителят е пуснал 11 милиона смартфона.

На този фон, единствената приятна новост би била изхода на първия смартфон с най-новата и достатъчно перспективна операционна система BlackBerry 10. Но от Research In Motion са били принудени да признаят, че това ще се забави много дълго време.

Ръководителят на RIM Торстен Хейнс за пореден път заяви, че основната цел на компанията е успешното пускане на първото BlackBerry 10 базирано устройство. Но в същото време, той твърди, че пускането му ще се осъществи през първото тримесечие на следващата година. Очевидно това се дължи на някои проблеми с интегрирането на хардуерните и софтуерни компоненти на смартфона. Но въпреки временните трудности, Торстен Хейнс е уверен, че новите смартфони имат всичко необходимо за да успеят да се реализират на съвременния пазар.

Въпреки това, RIM не успя да пусне BlackBerry 10 и дружеството ще трябва да се справя с кризата по друг начин. Канадският производител ще намали персонала си с 5000 души, което ще му позволи да спести около 1 млрд. долара. От RIM предвиждат, че следващото тримесечие ще бъде още по-тежко и ще се наложи да се изправят пред нови загуби.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари