RIM пускат тъчскрийн смартфон с BlackBerry 10 през 2013 година

0
29

Наскоро шефът на Research in Motion Торстен Хайнс заяви, че гледа оптимистично на бъдещето на компанията, въпреки всичките й трудности. Според него следващата година RIM отново ще се върнат на пазара за смартфони, вече въоръжени с новата си операционна система BlackBerry 10. В изтекъл наскоро документ стана ясно и кои ще са първите телефони с новата версия на платформата.

BlackBerry London изглежда ще е първият телефон с тъчскрийн на RIM, който ще работи с BlackBerry 10. Канадците обаче няма да зарежат характерния за телефоните им дизайн и ще пуснат на пазара и модел с пълна QWERTY клавиатура на име BlackBerry Nevada. И двата смартфона трябва да се появят на пазара през първото тримесечие на 2013 година.

От изтеклия документ, също така, става ясно, че двата смартфона ще бъдат представени първо в Европа, вероятно още през първата седмица на януари. След това, месец по-късно, моделите ще бъдат пуснати в продажба и в Северна Америка. В документа се споменават и имената на два модела – Nashville и Naples – но не става ясно дали това са нови модели смартфони от серията N или дори вариации на таблета PlayBook.

Що се отнася до самия таблет, вероятно и той ще получи ъпдейт до BlackBerry 10 през първото или второто тримесечие на 2013 година. Говори се дори, че компанията ще пусна не пазара 10-инчов модел. Това обаче ще се случи едва през третото тримесечие. В документа дори се споменава и името му – Blackforest 128. Числото би могло да означава кацапитетът на таблета.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари