RIM пусна споделяне на музика в BlackBerry Messenger

0
21

Research in Motion пусна в четвъртък съвместна услуга с водещи звукозаписни компании, позволяваща на потребителите да имат достъп до и да обменят музика през внезапни съобщения.

BlackBerry Messenger Music позволява на общо 45-те милиона потребители по света на Blackberry Messenger да компилират лична библиотека от до 50 песни, които могат да слушат и споделят с приятели, съобщи официално канадската компания.

Идеята е, че след като потребителят веднъж добави приятели към неговата „BBM Music Community”, той може да споделя с тях толкова песни, колкото пожелае, като по този начин изгражда музикалната си библиотека.

Research in Motion е подписала споразумения с гиганти от музикалната индустрия, като Universal, Sony, Warner и EMI за да изгради каталог от милиони песни.

Услугата е пусната в четвъртък в Канада, САЩ, Великобритания и до края на годината ще е достъпна за всички потребители на BlackBerry Messenger по целия свят на цена $4,99 месечно. Цената включва 50 песни.

Устройството BlackBerry, дълго време известно като изборът на бизнесмените, се превърна в много популярно сред по-младата клиентела, въпреки че този възрастов сегмент предпочита iPhone или Android.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за