RIM сключи сделка за придобиването на DataViz

0
50

Дойде официално потвърждение за сделката, сключена между мобилния гигант RIM и разработчика на мобилен офис пакет DataViz. RIM са купили DataViz за 50 милиона долара в брой и тъй като при плащането не участват активи на RIM публичното огласяване на сделката не е задължително, предаде Phonenews.com.

DataViz са известни с това, че поддържат мобилното приложение Documents To Go, което съдържа набор от инструменти за работа с документи, електронни таблици, презентации и други подобни. Преди няколко дни стана ясно, че компанията спира поддръжката на пакета за операционната система webOS. Официалната причина е, че друг разработчик е получил зелена светлина за създаването на пълноценен офис пакет за webOS, а за DataViz вече не е икономически обосновано да продължи разработката си на продукт за тази операционна система.

В профилите на някои от служителите на DataViz, в LinkedIn, като работодател вече е отбелязана компанията купувач – RIM, което окончателно потвърждава, че сделка има и тя е финализирана успешно.

Всички очаквания на специалистите в мобилната област сочат, че по всяка вероятност след време поддръжката за продукта на DataViz ще бъде ограничена само до серията BlackBerry, а останалите платформи ще бъдат поетапно замразени. RIM едва ли ще има желание да помага на конкурентите си, разработвайки офис пакет за операционните им системи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари